Showing 1–20 of 242

Q1.Which of the following is a famous search engine ?

Easy
A Crawier
B Yahoo
C Google
D Torch
Search Engines PPSC 2024

Correct Answer: C

Q2.An internet service provider charges a one-time setup fee of. $100 and $50 each month for service. if c customers join at the same time which of the following expressions represents the total amount, in dollars, the provider has changes these customers.

Easy
A 100c + 50m
B 100c + 50cm
C 150 cm
D All of these
Search Engines PPSC 2024

Correct Answer: B

Q3.The consumer uses which platform to connect the merchant's website to the internet?

Easy
A Internet
B Web Browser
C Network
D Website
Search Engines PPSC 2024

Correct Answer: B

Q4.If we want to open the home page of a merchant website, we use a_______?

Easy
A Media player
B Search engine
C Web Browser
D Email client
Search Engines PPSC 2024

Correct Answer: C

Q5.HTTP stands for.

Easy
A Hypertext transfer processor
B Hypertext Transfer protocol
C Hypertext Transport protocol
D None of these
Search Engines PPSC 2023

Correct Answer: B

Q6.Which of the following is used to create web pages:

Easy
A HTTP
B HTML
C URL
D FTP
Search Engines PPSC 2023

Correct Answer: B

Q7.The First Network that initiated Internet was:

Easy
A Vnet
B Inet
C Arpanet
D NSFNet
Search Engines PPSC 2023

Correct Answer: C

Q8.Which is used for web page and web address ?

Easy
A Search engine
B Software
C Both a & b
D None of these
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: C

Q9.Which software is used to access webpages?

Easy
A Websites
B Link
C Host
D Browser
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: D

Q10._______maintain(s) database of webpage containing Information on variety of topics.

Easy
A Newsgroup
B News server
C Search Engines
D World Wide Web
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: C

Q11.How can the risk of unauthorized computer system access be reduced when connected an internet?

Easy
A By installing anti-spam software
B By using a firewall
C By setting up a WAN
D By encrypting all data store in the syste
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: B

Q12.To search and view a Web page, the software used is _____.

Easy
A Web
B World Wide Web
C Web Browser
D Search Engine
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: C

Q13.Common methods of Internet access by use include

Easy
A Broadband over coaxial cable
B Fiber optics or copper wires
C Wi-Fi
D All of these
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: D

Q14.A /an ________contains Information like imago or music.

Easy
A Gadget
B File
C Keyboard
D internet browser
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: B

Q15.To connect to internet, it is must to have an

Easy
A Internet service
B provider
C Internet connection Modem
D All of these
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: D

Q16.To get connected with internet What is to be connected

Easy
A Modem
B Satellite adopter
C Both A & B
D None of these
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: A

Q17.__________maintains (s) database of webpage containing information on variety of topics .

Easy
A Newsgroup
B News server
C Search Engines
D World Wide Web
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: C

Q18.Which is a valid program to access the Internet ?

Easy
A Access
B Front Page
C Windows Explorer
D Google Chrome
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: D

Q19.How can the risk of unauthorized computer system access be reduced when connected to an internet?

Easy
A By installing anti-spam software
B By using a firewall
C By setting up a WAN
D By encrypting all data store in the system
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: B

Q20.To search and view a Web page , the software used is______

Easy
A Web
B World Wide Web
C Web browser
D Search Engine
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: C