Showing 1–20 of 277

Q1.Which topology has no central server?

Easy
A client-server
B peer-to-peer
C star
D Ring
Network Basics PPSC 2026

Correct Answer: B

Peer-to-peer topology has no central server; all nodes communicate directly with each other.

Q2.Data transfer between computers takes place through?

Medium
A Protocol
B Data Bus
C USB
D None of these
Network Basics PPSC 2026

Correct Answer: A

A protocol is the set of rules governing data transfer between computers.

Q3.Which alignment is used to make balance from left and right side:

Easy
A Center
B Left
C Justify
D Right
Network Basics PPSC 2024

Correct Answer: C

Q4.Father of Microprocessor:

Easy
A Charles Babbage
B Alan Turning
C Nepoleon
D Marican Hoff
Network Basics PPSC 2024

Correct Answer: D

Q5.If you want to change the orientation of document from portrait to landscape which tab will be used

Easy
A Insert
B Home
C Setting
D Page Layout
Network Basics PPSC 2024

Correct Answer: D

Q6.When you want to enter an equation in a cell, which sign is used first?

Easy
A Paaranthesis
B Equal sign
C Ellipses
D None of these
Network Basics PPSC 2024

Correct Answer: B

Q7.Who invented mouse?

Easy
A Charles Babbage
B Alan Turning
C Michal Farady
D Douglas Engelbart
Network Basics PPSC 2024

Correct Answer: D

Q8.Which of the language was primarily used for computer:

Easy
A Machine language
B Binary Language
C c++
D None of these
Network Basics PPSC 2024

Correct Answer: A

Q9.A wireless technology built in electronic gadgets used for exchanging data over short distances is?

Easy
A Modern
B Bluetooth
C Wi-Fi
D USB
Network Basics PPSC 2024

Correct Answer: B

Q10.A computer program that translates one program instruction at a time into machine language is called :

Easy
A Compiler
B Simulator
C Interpreter
D CPU
Network Basics PPSC 2023

Correct Answer: A

Q11.Suppose there is a text in a document that is bold, Red in color with Green background we want to ----- of these formatting to another paragraph in one go, which option will we use:

Easy
A Format Button
B Format Menu
C Format Painter
D Format Macro
Network Basics PPSC 2023

Correct Answer: C

Q12.The options portrait and landscape comes under:

Easy
A Paper size
B Page Orientation
C Page Layout
D Page Row
Network Basics PPSC 2023

Correct Answer: B

Q13.Which of the following is not a page size?

Easy
A Landscape
B A4
C A3
D None of these
Network Basics PPSC 2023

Correct Answer: A

Q14.BIOS is used for ?

Easy
A Updating system information on network
B Loading operating system
C it help in routing
D it takes input from key words and other devices
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: B

Q15.A Network that covers large area ,city country and beyond is called

Easy
A LAN
B WAN
C Router
D Bridge
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: B

Q16.Portrait and Landscapes are:

Easy
A Page Orientation
B Page Size
C Page Layout
D None of these
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: A

Q17.Mac is alan

Easy
A Utility program
B Device driver
C Image viewer
D Operating system
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: D

Q18.Landscape and Portrait are:

Easy
A Paper Size
B Page Orientation
C Page Layout
D None of these
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: B

Q19.In computing, which of the following connects two similar network segments?

Easy
A Bridge
B Gateway
C Router
D Algorithm \n
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: A

Q20.Osmosis

Easy
A Requires ATP
B Results in the bursting of plant cells placed in pure water
C Can cause a cell to become turgid
D Is independent of solute concentrations \n
Network Basics PPSC 2020

Correct Answer: C