Showing 1–20 of 57

Q1.Distance b/w two cities is 30km.A car travelled a distance in 50min.find the speed of car km/h

Easy
A 30km/h
B 36km/h
C 40km/h
D 45km/h
Speed, Distance & Time PPSC 2026

Correct Answer: B

Speed = Distance/Time = 30km / (50/60)h = 30 × 60/50 = 36 km/h.

Q2.A high speed train travels at a speed of 200 km/hr. If the train sets off from station A at 12:24 and reaches station B at 14:12, find the distance between the two stations.

Medium
A 360 km
B 340 km
C 350 km
D 330 km
Speed, Distance & Time PPSC 2026

Correct Answer: A

Time taken = 1 hour 48 minutes = 1.8 hours; distance = 200 x 1.8 = 360 km.

Q3.Roni and Willy had a 100m race. Roni covered the distance in 45 secs and Willy covered the distance in 36 secs. Willy beats Roni by how much distance?

Medium
A 20m
B 22.5m
C 25m
D None of these
Speed, Distance & Time CSS 2026

Correct Answer: A

In 36 seconds Willy finishes 100m; in that time Roni covers (36/45)x100 = 80m, so Willy beats Roni by 20m.

Q4.A car travel at the speed of 36 km per hour. What is the distance travelled by the car with in 20 seconds in meter?

Medium
A 100 m
B 150 m
C 200 m
D 250 m
Speed, Distance & Time PPSC 2023

Correct Answer: C

Q5.A car is moving with the speed of 120 km/h. How much distance does the car cover in 4 hours and 30 minutes?

Medium
A 540
B 550
C 570
D 580
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: A

Q6.A cyclist covers a distance of 750 meters in 2 minutes and 30 seconds. What is his speed in km/hr?

Medium
A 16 km/hr
B 17 km/hr
C 18 km/h
D 19 km/hr
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: C

Q7.The speed of light is__________

Medium
A 280,000 km/s
B 300,000 km/s
C 320,000 km/s
D None of these
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: B

Q8.In a 100 m race, A covers the distance in 36 seconds and B in 45 seconds, in this A beats B by: 20 m 24 m

Medium
A 28
B m
C 30
D m
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: A

Q9.A horse runs around a ground twice and covers a distance of 8 km one side of square ground is

Medium
A 8 km
B 4 km
C 2 km
D 1 km
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: D

Q10.A train is 130 m long it travels at a speed of 45 km/hr ,It crosses a bridge in 30 seconds ,The Length of Bridge is

Medium
A 245 m
B 230 m
C 140 m
D None of these
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: A

Q11.A 130 meter long train travelling at a speed of 45 km/hour crosses a bridge in 30 seconds. What is the length of the bridge?

Medium
A 255 m
B 245 m
C 200 m
D 240 m\n
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: B

Q12.What is the speed of a car that travels 700 Km in 3 hours and 30 minutes?

Medium
A 150km/h
B 175km/h
C 165km/h
D 200km/h
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: D

Q13.Marathon a long distance foot rare has an official distance of____________?

Medium
A 22.4 miles
B 26.2 miles
C 20.5 miles
D 27.3 miles
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: B

Q14.A horse runs around a ground twice and covers a distance of 8 km one side of square ground is:

Medium
A 8 km
B 4 km
C 2 km
D 1 km
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: D

Q15.A train is 130 m long it travels at a speed of 45 km/hr it crosses a bridge in 30 seconds. The Length of Bridge is

Medium
A 245 m
B 230 m
C 140 m
D None of these
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: A

Q16.What is distance of Junagadh-the state announced annexation to Pakistan, from Karachi

Medium
A 310 miles
B 350 miles
C 290 miles
D 360 miles
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: A

Q17.A train 800-meter-long is running with a speed of 70 km/h. It crosses tunnel in 1 minute What Is the length of tunnel?

Medium
A 650 m
B 555 m
C 500 m
D 458 m
Speed, Distance & Time PPSC 2020

Correct Answer: C

Q18.Sometimes we give a statement in favour of another statement, which is called:

Medium
A Argument
B Premises
C Conclusion
D None of these
Speed, Distance & Time CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Argument.

Q19.Sometimes we think about the beauty of Heaven; what do we call it?

Medium
A Imagination
B Concept Formation
C Fantasy
D None of these
Speed, Distance & Time CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Fantasy.

Q20.A train travels 300 km in 5 hours. What is its speed in km/h?

Medium
A 50
B 60
C 70
D 80
Speed, Distance & Time FPSC 2026

Correct Answer: B

Speed = Distance / Time = 300 / 5 = 60 km/h (FPSC 2025).