Showing 1–20 of 65

Q1.When did the ancient Olympic games begin?

Easy
A 756 BC
B 777 BC
C 776 BC
D None of these
Major Events PPSC 2024

Correct Answer: C

Q2.Nobel Prize was established in __:

Easy
A 1900
B 1901
C 1902
D 1905
Major Events PPSC 2024

Correct Answer: B

Q3.The FIFA Men's World Cup was commenced in

Easy
A 1928
B 1924
C 1930
D 1932
Major Events PPSC 2024

Correct Answer: C

Q4.When were the first Ancient Olympic Games held?

Easy
A 490 BCE
B 500 BCE
C 776 BCE
D 323 BCE
Major Events PPSC 2024

Correct Answer: C

Q5.White ball _____ for the first time in the 1992 cricket world cup.

Easy
A used
B was used
C had used
D had been used
Major Events PPSC 2023

Correct Answer: B

Q6.Who is the winner of ICC men's T20 world cup 2021?

Easy
A New Zealand
B England
C West Indies
D Australia
Major Events PPSC 2023

Correct Answer: D

Q7.How many times has France won FIFA world cup?

Easy
A One
B Two
C Three
D Four
Major Events PPSC 2023

Correct Answer: B

Q8.Tokyo Olympics 2020 final torchbearer f the Olympic torch relay lit by:

Easy
A Bajrang Punia
B Naomi Osaka
C Yang Qian
D None of these
Major Events PPSC 2023

Correct Answer: B

Q9.First Pakistani to win Nobel Prize is: Dr Abdus Salam Malala Yousfzai Abdul Satar

Easy
A Edhi
B
C of
D these
Major Events PPSC 2020

Correct Answer: A

Q10.Who was the captain of the team which won the cricket world cup in 1992?

Easy
A Miandad
B Wasim Akram
C Imran Khan
D Inzmam ul Haq
Major Events PPSC 2020

Correct Answer: C

Q11.The 2022 Winter Olympics will held in

Easy
A China ,Beijing
B Pyeongchang,South Korea
C Sochi ,Russia
D Bangkok ,Thailand
Major Events PPSC 2020

Correct Answer: A

Q12.Which of the following countries is the most winner of FIFA World Cups?

Easy
A Germany
B Brazil
C Portugal
D None of these
Major Events PPSC 2020

Correct Answer: B

Q13.2020 Summer Olympics were held in

Easy
A Pyongyang
B Canton
C Tokyo
D Doha
Major Events PPSC 2020

Correct Answer: C

Q14.Dr Abdul Salam got Nobel Prize in

Easy
A 1978
B 1979
C 1980
D 1981
Major Events PPSC 2020

Correct Answer: B

Q15.Dr Abdu Salam got Nobel Prize in

Easy
A 1978
B 1979
C 1980
D 1981
Major Events PPSC 2020

Correct Answer: B

Q16.Which of the following countries is the most time winner of FIFA WORLD CUP ?

Easy
A Germany
B Russia
C Brazil
D portugal
Major Events PPSC 2020

Correct Answer: C

Q17.Who among the following women won Nobel Prize twice?

Easy
A Irene Curie
B Marie Curie
C Mana Mayer
D Donna Strickland
Major Events PPSC 2020

Correct Answer: B

Q18.2020 Summer Olympics are going to be held in

Easy
A Pyongyang
B Canton
C Tokyo
D Doha
Major Events PPSC 2020

Correct Answer: C

Q19.Which Country will host 2022 Olympics?

Easy
A Paris
B China
C India
D Australia
Major Events PPSC 2020

Correct Answer: B

Q20.Imran Khan won the world Cup in

Easy
A 1995
B 1993
C 1994
D 1992
Major Events PPSC 2020

Correct Answer: D