Analogies & Classification
165 questions available
FILTER BY SUBTOPIC
Q1.If shale: Geologist then?
Correct Answer: B
Q2.Analogy Pride: Lion: :
Correct Answer: C
Q3.Analogy, Eye: Blindness::
Correct Answer: C
Q4.Find odd one 140, 340,540,730,940,1140?
Correct Answer: C
Q5.Analogy Poet: Poem, Tailor:?
Correct Answer: B
Q6.Food: Hungry is an analogy for:
Correct Answer: B
Q7.Choose the correct analogous pair LION: ROAR
Correct Answer: C
Q8.In the following question, select the related word pair from the given alternatives? Coffee: Beverage :: ?:?
Correct Answer: D
Q9.The analogy of Bee: Honey is
Correct Answer: B
Q10.Choose the correct Analogy of: Graceful:Movement:?
Correct Answer: A
Q11.Karam-un-Katibin means
Correct Answer: B
Q12.The analogy of Lion: carnivores. Then
Correct Answer: C
Q13.Arrange in order of size, smallest to largest: (i) 0.5^2 (ii) 0.5 (iii) 0.5^3 (iv) sqrt(0.5)
Correct Answer: B
Correct Answer: iii, i, ii, iv.
Q14.Arrange the given words in the order that they occur in dictionary. 1. Apparent 2. Apostate 3. Appoint 4. Apparel
Correct Answer: D
Correct Answer: 2, 4, 1, 3.
Q15.Chose correct pair of analogy:Judge:Court: Doctor
Correct Answer: C
Q16.Complete the pair of given Analogy "Docility is to surrender" as "unrest" is to_____?
Correct Answer: A
Q17.Complete the analogy: ALGEBRA : MATHEMATICS :: COLLEGE:?
Correct Answer: D
Q18.Choose the correct analogy? Filter: Water
Correct Answer: A
Q19.Analogy: Judge : Court : Teller : ----
Correct Answer: A
Q20.Select analogy: Fish : School:
Correct Answer: A