Showing 1–20 of 255

Q1.How to change the order of Slides in Presentation?

Medium
A From Slide Sorter View
B From Slide Show View
C From Slide Normal View
D lick Slide and Drag to required position
Slides PPSC 2026

Correct Answer: D

The order of slides can be changed by clicking a slide and dragging it to the desired position.

Q2.In Power Point, on mouse click option can be used by ?

Medium
A Transition on mouse click
B On mouse click
C Insert
D None of these
Animations PPSC 2026

Correct Answer: A

PowerPoint slide transitions can be set to occur "on mouse click" under the Transitions settings.

Q3.In the latest version of the Ms Power Point, the default slide show is :

Medium
A Title and content slide
B Title slide only
C Content slide only
D None of these
Slide Show PPSC 2026

Correct Answer: A

The default slide layout in the latest MS PowerPoint versions is the Title and Content slide.

Q4.In Power Point the feature is used to display only content and hide other elements is called :

Easy
A Normal View
B Outline View
C Slide Show View
D Notes View
Presentation Views PPSC 2026

Correct Answer: C

Outline View in PowerPoint displays only the text content of slides.

Q5.What is the maximum number of slides are allowed in PowerPoint?

Hard
A Hundred
B Thousand
C Unlimited
D None of these
Slides PPSC 2026

Correct Answer: C

Q6.Themes in a presentation are inserted from which tab of MS powerpoint:

Easy
A Home tab
B Follow Tab
C Option Tab
D Design Tab
Slides PPSC 2024

Correct Answer: D

Q7.How to Save Presentation in Power Point

Easy
A Ctrl S
B Ctrl N
C Ctrl C
D Ctrl X
Slides PPSC 2024

Correct Answer: A

Q8.Which view is used in ppt to view note while presenting slides:

Easy
A View
B Print View
C Reading View
D Any of these
Slides PPSC 2024

Correct Answer: C

Q9.To add predesigned content, themes and hierarchies we use:

Easy
A Animation
B Move
C Smart Art
D Screen
Slides PPSC 2024

Correct Answer: C

Q10.What is a slide transition?

Easy
A A special effect used to introduce a slide in a slide show
B Overheads
C Letters
D The way one slide looks
Slides PPSC 2024

Correct Answer: A

Q11.Graphical representation of Data is called :

Easy
A Pie Chart
B Scatter Plot
C Line Chart
D Bar Chart
Slides PPSC 2023

Correct Answer: A

Q12.Which of the following is not a MS Power Point view?

Easy
A Slide view
B Slide Show View (Slide Sow View)
C Orientation View
D Presentation View
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q13.In a Windows PC the shortcut key for redoing the last action in Microsoft PowerPoint is:

Easy
A CTRL+R
B CTRL+Z
C CTRL+Y (CRTL+Y)
D CTRL+O
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q14.To stop a slideshow in MS Powerpoint which of the following option a correct?

Easy
A Press F2
B Press CTRL
C Press Escape
D Press F5
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q15.In MS PowerPoint, on mouse click option can be used by_____.

Easy
A Insert > on mouse click
B Format > on mouse click
C Transition> on mouse click
D Review> on mouse click
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q16.Shortcut key for next slide?

Easy
A dot
B space
C page up
D ctrl+F4
Slides PPSC 2020

Correct Answer: B

Q17.To start slideshow of a presentation?

Easy
A F5
B F3
C F8
D F9
Slides PPSC 2020

Correct Answer: A

Q18.To select a multiple slides?

Easy
A Ctrl+Click
B Shift+click
C Ctrl+shift+click
D None of these
Slides PPSC 2020

Correct Answer: A

Q19.To select all the slides or more than one slide in presentation?

Easy
A Ctrl+enter
B Shift+click on slide
C Alt+F4
D None of these
Slides PPSC 2020

Correct Answer: B

Q20.Slide Transition Done on?

Easy
A Current Slide
B Previous slide
C New slide
D All of above
Slides PPSC 2020

Correct Answer: D