Climate, Environment & Energy
50 questions available
FILTER BY SUBTOPIC
Q1.Pakistan's Goal to reduce environmental pollution in 2030 how much percentage ?
Correct Answer: B
Pakistan aims to reduce environmental pollution/emissions by 50% by 2030 under its climate commitments.
Q2.Who is the largest Oil producer in the world?
Correct Answer: A
The USA is currently the largest oil producer in the world.
Q3.The deadly earthquake is March 2025 hit which country:
Correct Answer: D
The deadly earthquake in March 2025 struck Myanmar.
Q4.In 2025, Pakistan's coastal areas are at high risk of?
Correct Answer: C
Q5.The UN's Carbon credit program that was introduced on the recommendation of Pakistan was?
Correct Answer: A
Q6.Pakistan has approved climax agreement according to Paris agreement in Article?
Correct Answer: A
Q7.COP 30 held in?
Correct Answer: A
Q8.Pakistan and Bangladesh faces which disaster every year almost?
Correct Answer: B
Q9.Which Country has left Paris Agreement?
Correct Answer: A
Q10.What is theme of the World Environment Day 2021:
Correct Answer: B
Q11.COP 23, a climate change conference, was held in Bonn and was presided by:
Correct Answer: A
Q12.World environment day is observed ?
Correct Answer: B
Q13.World Environment day is observed?
Correct Answer: B
Q14.COP 29 Climate Change Conference (2024) was hosted by which country?
Correct Answer: B
Hosted in Baku, Azerbaijan, focusing on climate finance goals (FPSC 2025).
Q15.Which big event held in japan 2025:
Correct Answer: A
Q16.The focus of IPCC 2025:
Correct Answer: A
Q17.In Febuary 2025 G-20 summit theme was:
Correct Answer: A
Q18.Theme of 2025 Environment day?
Correct Answer: A
Q19.June 5 is observed as?
Correct Answer: A
Q20.The agenda of COP 23 is _______.
Correct Answer: D
The agenda of COP 23 is All of these..