Measurements & Scientific Instruments
141 questions available
FILTER BY SUBTOPIC
Q1.The Mercury Thermometer was invented by?
Correct Answer: A
Q2.SI stands for:
Correct Answer: A
Q3.Shortest distance between two points:
Correct Answer: A
The shortest distance between two points, in a specific direction, is called displacement.
Q4.The Unit of Charge Is The
Correct Answer: A
Q5.Who invented the railway engine
Correct Answer: D
Q6.S.I unit of temperature
Correct Answer: A
Q7.Unit of heat
Correct Answer: A
Q8.0 degree is equal to how much kelvin?
Correct Answer: B
Q9.SI unit of force is
Correct Answer: B
Q10.One Pascal is equal to?
Correct Answer: C
Q11.Who among the following proposed laws of planetary motion?
Correct Answer: C
Q12.The SI unit of the Pressure is:
Correct Answer: A
Q13.Electric current is measured in
Correct Answer: D
Q14.The smallest unit of ownership of a company is:
Correct Answer: A
Q15.Metre is the unit of: and Spaces
Correct Answer: D
Q16.what is measured by the unit Joule?
Correct Answer: D
Q17.The unit of \"Force \" in S.I units is:
Correct Answer: C
Q18.The first Mechanical Calculating Machine was invented by:
Correct Answer: C
Q19.Unit of Illumination is :
Correct Answer: B
Q20.How many Laws of Motion were propounded by Newton:
Correct Answer: C