Pillars & Worship
59 questions available
Q1.Sadqa e Firtar is obligatory for:
Correct Answer: B
Sadqa-e-Fitr is obligatory upon every Sahib-e-Nisab (person who owns wealth above the nisab threshold).
Q2.Who was Ameer in 9th Hijri for Hajj?
Correct Answer: A
Hazrat Abu Bakr Siddiq (RA) was appointed as Ameer-e-Hajj in 9 Hijri.
Q3.Which prayer is performed at midday?
Correct Answer: B
Zuhr is the midday obligatory prayer.
Q4.Which prayer is performed after sunset?
Correct Answer: C
Maghrib is performed immediately after sunset.
Q5.The direction of the Kaaba is the Qiblah for Muslims in:
Correct Answer: A
Muslims face the Qiblah during Salah.
Q6.Which of the following is a key method of self-purification in Islam?
Correct Answer: B
Correct answer is B: Salah
Q7.Salat ul Kusoof is a prayer performed
Correct Answer: A
Q8.Number of Zakat Masarif:
Correct Answer: A
Q9.how many Heads of Zakat are there
Correct Answer: D
Q10.المحجم المفهرس لالفاظ الحدیث النبوی کس کی کتاب ہے ؟
Correct Answer: C
Q11.حضرت عمر رضی اللہ عنہ کا نماز جنازہ کس نے پڑھایا؟
Correct Answer: A
Q12.How many Salats were made obligatory during the Miraj?
Correct Answer: A
Q13.Hazrat Umar martyred in which month of Islamic Calender?
Correct Answer: C
Q14.At which occasion salat became obligation (Farz ) ? Miraj Migration
Correct Answer: A
Q15.What is the second pillar of Islam?
Correct Answer: A
Q16.When did the Holy Prophet (S.A.W.) perform \"Hajjat-ul-Wada\" (The Last Pilgrimage):-A. 612 A.D
Correct Answer: C
Q17.و م کیاتر کیب کا مف حجستہ گا م ک ہے ؟
Correct Answer: A
Q18.How many time Salat is mentioned in the Holy Quran ?
Correct Answer: B
Q19.The heads of Zakat are :
Correct Answer: B
Q20.How many times salat is mentioned in the Holy Quran?
Correct Answer: B