Current Affairs — All MCQs
1996 questions available
Q1.GDP Growth Rate as per SBP in 2025?
Correct Answer: A
Q2.The Government of Punjab set the approved Wheat Support Price for 2025?
Correct Answer: A
Q3.NurSultan Nazarbayev was the former president of?
Correct Answer: B
Q4.WHO announced establishing new data center for dealing with pandemic in?
Correct Answer: B
Q5.Initially how many pages of Epstein were published?
Correct Answer: B
Q6.Which country invested most in Chahbahar Iran?
Correct Answer: C
Q7.Palestine-36 is a?
Correct Answer: B
Q8.Zarghez e launched for?
Correct Answer: B
Q9.World Trade Incident occurred in which year?
Correct Answer: B
Q10.The Significant purpose of Gawadar Hub?
Correct Answer: D
Q11.Cardinal Robert Prevost recently become?
Correct Answer: C
Cardinal Robert Prevost was elected as the Pope of the Catholic Church.
Q12.Current head of UNO is?
Correct Answer: B
António Guterres is the current Secretary-General of the United Nations.
Q13.Currently World population is ?
Correct Answer: B
The current world population is approximately 8 billion.
Q14.Female journalist online harassment according to UNESCO in world?
Correct Answer: B
According to UNESCO, about 75% of women journalists have faced online harassment.
Q15.Current Literacy rate of Pakistan?
Correct Answer: A
Pakistan's current literacy rate is around 63%.
Q16.Current SAARC members?
Correct Answer: C
SAARC currently has 8 member countries.
Q17.SCO Members?
Correct Answer: A
The Shanghai Cooperation Organisation (SCO) currently has 10 member states.
Q18.In April 2025, Shahbaz Sharif received in Austria by ?
Correct Answer: A
In April 2025, Shahbaz Sharif was received in Austria by its Chancellor.
Q19.Recently corridor between Pakistan and China called?
Correct Answer: C
The China-Pakistan Economic Corridor is known as CPEC.
Q20.Islamophobia day is observed on?
Correct Answer: B
The International Day to Combat Islamophobia is observed on 15 March.