Showing 1–20 of 1996

Q1.GDP Growth Rate as per SBP in 2025?

Medium
A 3.05
B 2.05
C 1.45
D 2
Pakistan Economy PPSC 2026

Correct Answer: A

Q2.The Government of Punjab set the approved Wheat Support Price for 2025?

Medium
A 3500
B 3600
C 3700
D 3800
Pakistan Economy PPSC 2026

Correct Answer: A

Q3.NurSultan Nazarbayev was the former president of?

Medium
A Tajikistan
B Kazakastan
C Afghanistan
D None of these
International Affairs PPSC 2026

Correct Answer: B

Q4.WHO announced establishing new data center for dealing with pandemic in?

Medium
A Venus
B Berlin
C Jordon
D Syria
Science, Technology, AI & Health PPSC 2026

Correct Answer: B

Q5.Initially how many pages of Epstein were published?

Medium
A 20 lac
B 30 lac
C 40 lac
D None of these
International Affairs PPSC 2026

Correct Answer: B

Q6.Which country invested most in Chahbahar Iran?

Medium
A China
B Pakistan
C India
D Bhutan
Pakistan Foreign Policy PPSC 2026

Correct Answer: C

Q7.Palestine-36 is a?

Medium
A Drama
B Film
C Tv show
D None of these
Global Conflicts & Security PPSC 2026

Correct Answer: B

Q8.Zarghez e launched for?

Medium
A Industries
B Agriculture
C Services
D None of these
General MCQs PPSC 2026

Correct Answer: B

Q9.World Trade Incident occurred in which year?

Medium
A 2000
B 2001
C 2002
D 2003
Global Conflicts & Security PPSC 2026

Correct Answer: B

Q10.The Significant purpose of Gawadar Hub?

Medium
A Trade
B Connectivity
C Regional stability
D All of these
Pakistan Foreign Policy PPSC 2026

Correct Answer: D

Q11.Cardinal Robert Prevost recently become?

Medium
A President of Italy
B PM of Vatican City
C Pope of Catholic Church
D Father of Jews
International Affairs PPSC 2026

Correct Answer: C

Cardinal Robert Prevost was elected as the Pope of the Catholic Church.

Q12.Current head of UNO is?

Medium
A Boutros Boutros-Ghali
B António Guterres
C Kurt Waldheim
D None of these
International Organizations PPSC 2026

Correct Answer: B

António Guterres is the current Secretary-General of the United Nations.

Q13.Currently World population is ?

Medium
A 6 billion
B 8 billion
C 7 billion
D 9 billion
Global Economy, Development & Reports PPSC 2026

Correct Answer: B

The current world population is approximately 8 billion.

Q14.Female journalist online harassment according to UNESCO in world?

Medium
A 60 %
B 75 %
C 70 %
D 85 %
Global Economy, Development & Reports PPSC 2026

Correct Answer: B

According to UNESCO, about 75% of women journalists have faced online harassment.

Q15.Current Literacy rate of Pakistan?

Medium
A 63 %
B 40 %
C 50 %
D 70 %
Global Economy, Development & Reports PPSC 2026

Correct Answer: A

Pakistan's current literacy rate is around 63%.

Q16.Current SAARC members?

Medium
A 7
B 9
C 8
D 10
International Organizations PPSC 2026

Correct Answer: C

SAARC currently has 8 member countries.

Q17.SCO Members?

Medium
A 10
B 9
C 8
D 7
International Organizations PPSC 2026

Correct Answer: A

The Shanghai Cooperation Organisation (SCO) currently has 10 member states.

Q18.In April 2025, Shahbaz Sharif received in Austria by ?

Medium
A Chancellor
B Pesident
C Prime Minister
D King
Pakistan Foreign Policy PPSC 2026

Correct Answer: A

In April 2025, Shahbaz Sharif was received in Austria by its Chancellor.

Q19.Recently corridor between Pakistan and China called?

Medium
A ECEP
B CEPC
C CPEC
D None of these
Pakistan Foreign Policy PPSC 2026

Correct Answer: C

The China-Pakistan Economic Corridor is known as CPEC.

Q20.Islamophobia day is observed on?

Medium
A 14 March
B 15 March
C 16 March
D 17 March
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2026

Correct Answer: B

The International Day to Combat Islamophobia is observed on 15 March.