Showing 201–220 of 1996

Q201.First Pakistani to win Nobel Prize is: Dr Abdus Salam Malala Yousfzai Abdul Satar

Easy
A Edhi
B
C of
D these
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: A

Q202.Name the minister of education in Punjab Dr Murad Ras Khwaja Salman Rafiq Raja Ashfaq

Easy
A Sarewar
B Rana
C Sikandar
D Hayat
International Affairs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q203.First Prime Minister of Pakistan Liaquat Ali Khan visited USA in: April 1950 May 1950

Easy
A June
B 1951
C July
D 1951
International Affairs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q204.The treaty of Versailles signed in

Easy
A 1918
B 1919
C 1920
D 1921
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q205.COP 23, a climate change conference, was held in Bonn and was presided by:

Easy
A Fiji
B Marshall Islands
C Indonesia
D Palau
Climate, Environment & Energy PPSC 2020

Correct Answer: A

Q206.Who was the captain of the team which won the cricket world cup in 1992?

Easy
A Miandad
B Wasim Akram
C Imran Khan
D Inzmam ul Haq
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: C

Q207.The 2022 Winter Olympics will held in

Easy
A China ,Beijing
B Pyeongchang,South Korea
C Sochi ,Russia
D Bangkok ,Thailand
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: A

Q208.Brexit referendum which was about the UK exit from the European Union was held on:

Easy
A June 23,2017
B June 23,2016
C June 23.2016
D June 23, 2014
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q209.When did the Organization of Islamic Conference change its name to Organization of Islamic Cooperation (OIC)?

Easy
A 28 June 2011
B 27 Dec 2010
C 1 Jan2011
D 28 June 2012
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q210.A tale of two cities is a novel set in two cities during the period of French Revolution. It was written by:

Easy
A Mark Twain
B Charles dickens
C Jane Austen
D Oscar Wilde
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q211.Food and Agriculture Organization is a UN agency that is fighting hunger and food problems in the world. Its headquarter is in:

Easy
A Rome, Italy
B Sofia, Bulgaria
C Budapest, Hungry
D Bucharest, Romania
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q212.Who is the only person in Pakistan to have served as Deputy Prime Minister of Pakistan?

Easy
A Chaudhry Shujaat Hussain
B Chaudhry Pervaiz Elahi
C Noor-ul-Amin
D Abdul Munim Khan
International Affairs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q213.Which of the following countries is the most winner of FIFA World Cups?

Easy
A Germany
B Brazil
C Portugal
D None of these
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: B

Q214.2020 Summer Olympics were held in

Easy
A Pyongyang
B Canton
C Tokyo
D Doha
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: C

Q215.WHO headquarter is located in?

Easy
A Geneva
B London
C Berne
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q216.What is the designation of Antonia Guetress in UN.

Easy
A Secretary General of UN
B Head of UN
C President of UN
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q217.Former Secretary-General Kofi Anan of the United Nations belonged to which country?

Easy
A Uganda
B China
C Egypt
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q218.How many parties are in All Parties Hurriyat conference?

Easy
A 21
B 22
C 26
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q219.How many round of round Table Conference:

Easy
A One
B Three
C Five
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q220.Which Prime Minister of India visit Minar e Pakistan:

Easy
A Nehru
B Indra Gandhi
C Rajive Gandhi
D Atal Bihari Vajpayee\n
International Affairs PPSC 2020

Correct Answer: D