Showing 381–400 of 1996

Q381.Punjab government built first Business District in which year?

Easy
A Formed:2021 Inaugurated:2025
B In 2022
C In 2023
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q382.During the Suez Canal Crisis (1956), what did Jamal Abdul Nasser do:

Easy
A Closed it
B Nationalized it
C Built a new canal from it
D None of these
Global Conflicts & Security PPSC 2025

Correct Answer: B

Q383.The Bolshevik Revolution (1917) started in which country:

Easy
A China
B Japan
C Russia
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q384.The treaty of Westphalia (1648) ended which war?

Easy
A Twenty years war
B Thirty years war
C Forty years war
D Fifty years war
Global Conflicts & Security PPSC 2025

Correct Answer: B

Q385.The United Nations designated Stonehenge as a UNESCO world heritage site is located in?

Easy
A Ireland
B Wales
C England
D Scotland
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q386.President of Oxford student union 2025:

Easy
A Moosa Harraj
B Siraj Khan
C Hashim Khan
D None of these
International Affairs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q387.Most Medal won by which Country in Olympics 2020:

Easy
A USA
B UK
C UAE
D Japan
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2025

Correct Answer: A

Q388.Current President of Syria:

Easy
A Basharal Asad
B Ahmad Al sahara
C Ahmad Al byan
D None of these
International Affairs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q389.Which big event held in japan 2025:

Easy
A World Expo 2025 Osaka
B World Environment 2025
C World Sanitation Event
D None of these
Climate, Environment & Energy PPSC 2025

Correct Answer: A

Q390.Which country recently joined BRICS in 2025:

Easy
A Indonesia
B Japan
C Korea
D UK
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q391.2nd President of National Indian Congress:

Easy
A WC Bonerje
B Dada Bhai Naroji
C AO Hume
D None of these
International Affairs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q392.Headquarter of OPEC:

Easy
A Geneva
B Vienna
C Jakrata
D The Hague
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q393.Headquarter of UNHCR:

Easy
A Geneva
B New York
C Jakarta
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q394.Jawalian throw champion in 2024 olympics?

Easy
A Naseem Shah
B Arshad Nadeem
C Qasim Shah
D None of these
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2025

Correct Answer: B

Q395.Economist 2020 Nobel Prize given to which country’s person?

Easy
A UK
B USA
C UAE
D None of these
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2025

Correct Answer: B

Q396.1st round table conference was held in

Easy
A 1930
B 1931
C 1932
D 1933
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q397.Bolshevik Revolution is associated with?

Easy
A Japan
B Russia
C Korea
D China
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q398.World Food Program Headquarter is in

Easy
A Rome, Italy
B Jakarta, Indonesia
C Osaka, Japan
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q399.Which UN article related to Ukraine in January 2025?

Easy
A 2774
B 2775
C 2776
D 2777
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q400.Who was the first President of USA?

Easy
A George Washington
B John Adam
C Theodore Mamin
D None of these
International Affairs PPSC 2025

Correct Answer: A