Showing 421–440 of 1996

Q421.When did Iran declare to intervention in nuclear proliferation?

Easy
A 1999
B 2019
C 2020
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q422.When Yasir Afat became president of Palestine?

Easy
A 1999
B 1996
C 1993
D None of These
International Affairs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q423.First FiFa world cup won by:

Easy
A Uruguay
B Argentina
C France
D None of these
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2025

Correct Answer: A

Q424.Which team made debut in ICC Champions Trophy 2025?

Easy
A Nepal
B USA
C Afghanistan
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q425.Current President of Iran?

Easy
A Ali Khamai
B Masoud Pezeshkian
C Ismail Hania
D None of These
International Affairs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q426.Agra summit held in which year?

Easy
A 1999
B 2000
C 2001
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q427.Who coined the term Cold War?

Easy
A Bernard Baruch
B George Washington
C F.D. Rosevelt
D None of These
Global Conflicts & Security PPSC 2025

Correct Answer: A

Q428.Malala Yousafzai awarded Nobel Prize in which year?

Easy
A 2012
B 2014
C 2016
D None of these
Global Conflicts & Security PPSC 2025

Correct Answer: B

Q429.USSR ended in which year?

Easy
A 1991
B 1995
C 1999
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q430.China Long march 5B launched on:

Easy
A 29 april 2020
B 29 april 2021
C 29 april 2022
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q431.Congress not attended which round table of conference:

Easy
A 1st and 3rd
B 1st and 2nd
C 2nd and 3rd
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q432.Hockey world Cup is held after how many years?

Easy
A 4
B 5
C 6
D None of these
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2025

Correct Answer: A

Q433.Which country bought 80 Rafael fighter jets in 2021 from france:?

Easy
A UAE
B KSA
C Malaysia
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q434.Youngest president of USA ?

Easy
A J F Kennedy
B Braak Obama
C F.D Roosvelt
D None of these
International Affairs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q435.Headquarter of ECO is in :

Easy
A Baghdad
B Jakarta
C Tehran
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q436.Treaty of Versailles was signed in which year;

Easy
A 1917
B 1918
C 1919
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q437.OIC first conference was in:

Easy
A Rabat (1969)
B Moscow (1969)
C Jakarta (1969)
D None of these
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q438.Tsai Ing-wen was the president of:

Easy
A Taiwan
B China
C Indonesia
D None of these
International Affairs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q439.Outlay budget of Pakistan for 2024-2025:

Easy
A Rs. 17.77 trillion
B Rs. 18.877 trillion
C Rs. 20.177 trillion
D None of these
Pakistan Economy PMS 2025

Correct Answer: B

Q440.Crisis during jimmy Carter reign:

Easy
A Iran Hostages
B Oil Crisis
C Helped Pak in USSR Invasion
D All of these
Global Conflicts & Security PMS 2025

Correct Answer: D