Showing 501–520 of 1996

Q501.Orange Revolution is associated with?

Easy
A Ukraine
B Turkey
C India
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Ukraine is the correct factual response to “Orange Revolution is associated with”.

Q502.When Doha Agreement was signed between US and Afghanistan?

Easy
A 44075
B 43862
C 43800
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

February 2020 is the correct factual response to “When Doha Agreement was signed between US and Afghanistan”.

Q503.The headquarter of Human Rights Watch (HRW) is located in?

Easy
A Washington
B New York
C Berlin
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The headquarter of Human Rights Watch (HRW) is located in New York.

Q504.2022 FIFA world cup will be held in?

Easy
A Russia
B UAE
C Qatar
D None of these
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2022

Correct Answer: C

Qatar is the correct factual response to “2022 FIFA world cup will be held in”.

Q505.Who is the current prime minister of Azad Jammu and Kashmir?

Easy
A Raja Farooq Haider
B Sardar Attique Ahmed Khan
C Sardar Abdul Qayyum Khan Niazi
D None of these
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: C

Sardar Abdul Qayyum Khan Niazi is the correct factual response to “Who is the current prime minister of Azad Jammu and Kashmir”.

Q506.Sanna Marin of Finland is famous as_____?

Easy
A youngest prime minister of her country
B Nuclear Scientist
C Youngest political leader
D Astronaut
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: A

Sanna Marin of Finland is famous asyoungest prime minister of her country.

Q507.Who was the 16th President of US?

Easy
A Henry Truman
B John F Kennedy
C Abraham Lincoln
D None of these
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: C

Abraham Lincoln is the correct factual response to “Who was the 16th President of US”.

Q508.UNICEF stand for ___________

Easy
A United Nations Internal Cultural Education Foundation
B United Nations International Children`s Emergency Fund
C United Nation International Children Educational Foundation
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

UNICEF stands for United Nations International Children`s Emergency Fund.

Q509.Bolshevik revolution took place in :

Easy
A Italy
B France
C Russia
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Russia is the correct factual response to “Bolshevik revolution took place in :”.

Q510.Russian revolution occurred in :

Easy
A 1789
B 1917
C 1492
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1917 is the correct factual response to “Russian revolution occurred in :”.

Q511.When did India repeal the Kashmir status act:

Easy
A 8/5/2019 12:00:00 AM
B 8/31/2019 12:00:00 AM
C 1/10/2020 12:00:00 AM
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

05 August 2019 is the correct factual response to “When did India repeal the Kashmir status act:”.

Q512.In June 1948 under the influence of Soviet Union berlin wall was created to

Easy
A prevent its population from escaping soviet controlled east berlin to west berlin
B Divide berlin into two parts
C Both A & B
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: C

Both A & B is the correct factual response to “In June 1948 under the influence of Soviet Union berlin wall was created to”.

Q513.What is the number of latest edition of PSL in 2021

Easy
A Six
B Seven
C Fourth
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: A

The number of latest edition of PSL in 2021 is Six.

Q514.president of US who abolished slavery

Easy
A Andrew Jackson
B Abraham Lincoln
C James Bachanan
D None of these
International Affairs PMS 2022

Correct Answer: B

Abraham Lincoln is the correct factual response to “president of US who abolished slavery”.

Q515.Which famous personality of English literature awarded Nobel prize in 1907

Easy
A Paul Heyse
B Rudyard Kipling
C Romain Rolland
D None of these
Global Conflicts & Security PMS 2022

Correct Answer: B

Rudyard Kipling is the correct factual response to “Which famous personality of English literature awarded Nobel prize in 1907”.

Q516.Treaty of Lausanne of 1923 is

Easy
A Turkey not claimed the Arab province
B Base to form modern Turkey
C the public debt would be share between turkey and its region countries of ottoman empire
D All of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: D

Treaty of Lausanne of 1923 is All of these.

Q517.OIC Stands for

Easy
A Organization of Islamic Conference
B Organization of Islamic Cooperation
C Both A & B
D None of these
International Organizations PMS 2022

Correct Answer: B

OIC stands for Organization of Islamic Cooperation.

Q518.The Treaty of Versailles settled peace on

Easy
A Africa
B America
C Middle East
D Europe
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: D

Europe is the correct factual response to “The Treaty of Versailles settled peace on”.

Q519.International Monetary Fund was created after the

Easy
A Malta Conference
B London Confernce
C Round Table Conference
D Breton wood conference
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: D

Breton wood conference is the correct factual response to “International Monetary Fund was created after the”.

Q520.The Bolshevik Revolution took place in

Easy
A 1915
B 1917
C 1919
D 1979
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: B

1917 is the correct factual response to “The Bolshevik Revolution took place in”.