Showing 121–140 of 1996

Q121.General Hadded died in crash belongs to which country?

Hard
A Libya
B Iran
C Iraq
D Yemen
General MCQs PPSC 2026

Correct Answer: A

Q122.80% of Textile Exports go to which region /country?

Hard
A EU
B UNO
C UK
D None of these
Pakistan Economy PPSC 2026

Correct Answer: A

Q123.China gave a Peace Plan for the Ukraine war in 2023. How many points were included in China's peace plan?

Medium
A 6
B 10
C 12
D None of these
International Affairs CSS 2026

Correct Answer: C

China's 2023 peace plan for the Ukraine war consisted of 12 points.

Q124."G-2 or Group of Two" is an informal diplomacy between:

Medium
A Germany and Greece
B US and China
C Germany and Ghana
D None of these
International Affairs CSS 2026

Correct Answer: B

The informal 'G-2' concept refers to a hypothetical or informal bilateral relationship between the US and China, the world's two largest economies.

Q125.Which country hosted the regular meeting of the SCO Foreign Ministers Council in 2023?

Medium
A China
B India
C Uzbekistan
D None of these
International Organizations CSS 2026

Correct Answer: B

India hosted the SCO Council of Foreign Ministers meeting in 2023.

Q126.When was the "Made in China 2025" strategic plan initiated?

Medium
A 2010
B 2015
C 2020
D None of these
International Affairs CSS 2026

Correct Answer: B

"Made in China 2025" was launched by China in 2015 as a strategic plan to upgrade its manufacturing sector.

Q127.Which nation holds the distinction of being the top investor in Africa by 2023?

Medium
A United States
B China
C Russia
D None of these
International Affairs CSS 2026

Correct Answer: B

China has held the position of the top foreign investor in Africa in recent years, including by 2023.

Q128.What does the "I2U2" alliance stand for?

Medium
A India-Israel-Ukraine-US
B India-Israel-US-UAE
C Italy-Israel-Ukraine-UK
D None of these
International Affairs CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: India-Israel-US-UAE

Q129.Number of permanent members of the UN Security Council:

Easy
A 3
B 4
C 5
D 6
International Organizations PPSC 2024

Correct Answer: C

Q130.National Security Policy tenure

Easy
A 2020-2024
B 2022-2026
C 2021-2025
D 2020-2026
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q131.Number of non-permanent members of the UN Security Council

Easy
A 8
B 9
C 7
D 10
International Organizations PPSC 2024

Correct Answer: D

Q132.Fata merged in KPK amendment came in which year :

Easy
A 2017
B 2018
C 2019
D 2020
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q133.Who is the foreign Minister of Russia.

Easy
A Sergey Lavrov
B Putin
C Sir Gregoy
D None of These
International Affairs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q134.As per treaty of nice members of Eureopan Parliament

Easy
A 720
B 732
C 750
D 726
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q135.Vice President of USA:

Easy
A Joe Biden
B Kmala Haris
C Antony J. Blinken
D Racheen Ravindra
International Affairs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q136.Head quarter of Arab league

Easy
A Geneva
B Rome
C Cario
D Congo
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q137.Head quarter of Asian Development Bank is located in.

Easy
A Geneva
B Manila
C Cario
D Congo
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q138.When did the Covid - 19 campaign start in Pakistan in 2021?

Easy
A 2 Feb
B 3 Feb
C 4 Feb
D None of These
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q139.After the death of Josip Broz Tito, on May 4, 1980, which region disintegrated?

Easy
A Soviet Union
B Romania
C Yugoslavia
D Hungary
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q140.Among which three countries did the Cuban Missile Crisis take place?

Easy
A Cube, USSR, USA
B Hawaii. USSR.USA
C USA, CHINA, USSR
D None of these
Global Conflicts & Security PPSC 2024

Correct Answer: A