Showing 161–180 of 1996

Q161.What is theme of the World Environment Day 2021:

Easy
A Our Land , Our Future
B Ecosystem Restoration
C Time for Nature
D None of these Subject Specialist Pakistan Studies (BS-17) Held in 2024 (
Climate, Environment & Energy PPSC 2024

Correct Answer: B

Q162.The headquarter of Arab League is in?

Easy
A Riyadh
B Cairo
C Tehran
D Khartoum
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q163.What is the name of the mascot of the Tokyo Olympics 2020?

Easy
A Hodori
B Miraitowa
C Fuwa
D Shera
International Organizations PPSC 2024

Correct Answer: B

Q164.Ismail Sabri is the ____Malaysia. Prime Minister of?

Easy
A 17th
B 8th
C 9th
D 12th
International Affairs PPSC 2024

Correct Answer: C

Q165.Which were the two policies introduced by Gorbachev?

Easy
A Perestroika
B Land revenue policies
C Glasnost
D Both B & C
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q166.Total member UN Security Council members is?

Easy
A 20
B 5
C 10
D 15
International Organizations PPSC 2024

Correct Answer: D

Q167.When were the first Ancient Olympic Games held?

Easy
A 490 BCE
B 500 BCE
C 776 BCE
D 323 BCE
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2024

Correct Answer: C

Q168.Which country joined NATO most recently?

Easy
A Kuwait
B Bahrain
C Brazil
D None of these
International Organizations PPSC 2024

Correct Answer: D

Q169.After the U.S. withdrawal from Afghanistan in offered to take over the management of Kabul's Hamid Karzai 2021, International Airport?

Easy
A Turkey
B China
C Russia
D Argentina
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q170.The first bilateral treaty between united state and the Soviet Union signed in 1972 to limit strategic nuclear weapons and establish the anti ballistic missile ABM treaty is known as?

Easy
A START
B SALT 1
C SALT 2
D NONE OF THESE
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q171.White ball _____ for the first time in the 1992 cricket world cup.

Easy
A used
B was used
C had used
D had been used
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2023

Correct Answer: B

Q172.Who is the winner of ICC men's T20 world cup 2021?

Easy
A New Zealand
B England
C West Indies
D Australia
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2023

Correct Answer: D

Q173.On January 8, 2022 Ukraine International Airline Flight 752 was shot down minutes after taking off frim Tehran Iran by an Iranian surface to air missile called it ______.

Easy
A Human Error
B Technical Error
C Instrumental Error
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q174.Who is the current President of Iran?

Easy
A Ebrahim Raisi
B Abdul Nasir
C Mohsin Raza
D Amir Hussain
International Affairs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q175.An All Parties Conference regarding freedom of India against British rule was made in____.

Easy
A 1922
B 1924
C 1926
D 1928
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q176.How many times has France won FIFA world cup?

Easy
A One
B Two
C Three
D Four
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2023

Correct Answer: B

Q177.The headquarter of ICC is located in:

Easy
A London
B Melbourne
C Dubai
D Paris
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q178.COVID-19 variant start from which city Of china:

Easy
A Beijing
B Shanghai
C Wuhan
D Tianjin
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q179.How many stages f COVID-19 discovered until now:

Easy
A 3
B 4
C 5
D 6
International Organizations PPSC 2023

Correct Answer: B

Q180.In which city of Pakistan 2nd Islamic Summit Conference was held:

Easy
A Karachi
B Islamabad
C Lahore
D Peshawar
Global Conflicts & Security PPSC 2023

Correct Answer: C